Stenläggning

Med trädgårdsgångar, gångvägar, parkmiljöer och parkeringsplatser där platt- och stenbeläggningar får rama in och lyfta fram utomhusmiljön blir omvärlden både snyggare och trevligare. Lantz Anläggning hjälper företag, bostadsrättsföreningar och dig som privatperson med stora och små anläggningsarbeten.

Gör utemiljöer och trädgårdar snyggare 

Vilken sten eller vilka plattor du väljer är tycke och smak, men med en sten- eller plattsättning blir utomhusmiljön mjukare och naturlig. Att välja oregelbundna stenar kan ge ytan mer liv och mer effekt, men kan också kräva lite mer av plattsättaren. Hos oss får du kunskap och erfarenhet som levererar ett snyggt resultat, och ett resultat som håller. Funderar du på att lägga sten runt huset, i trädgården eller vill stenlägga uppfarten och carporten är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Förarbete, grundarbete och skicklig plattsättning

För att en stenläggning ska hålla, både för tryck av exempelvis bilar på en garageuppfart och markens egna rörelser är grundarbetet avgörande. Utan ett korrekt grundarbete får du lätt sättningar och sprickor. Välj därför alltid en lösning som tar grundarbetet på allvar. Då får du en stenläggningen som blir jämn och inte anpassar sig efter gräsmattan. Med en noggrann utgrävning säkrar du både rakheten och jämnhet i slutresultatet och får tillräckligt med fyllnadsmaterial som ser till att undvika sprickor och rörelser i plattsättningen.

Det är också viktigt att hålla reda på vatten- och elledningar i det inledande utgrävningsarbetet, speciellt om det handlar om större ytor som vid anläggning av garage och uppfarter. Vi hjälper till att sätta ut ledningar och har skickliga maskinister som ser till att förbereda på bästa sätt inför själv plattsättningen. När det är dags för sista delen av arbetet är det rutinerade stenläggare som tar vid. Det innebär att det inte bara blir en snygg finish och yta. Du får en sten- och plattläggning som står sig under många år.

Allt du behöver för din sten- eller plattsättning

Skickliga grävmaskinister, erfarna och duktiga plattsättare och bra fyllnadsmaterial såväl som plattstenar av kvalitet är grunden i ett riktigt bra resultat. Det får du av oss, och som återförsäljare till Mosaiken kan du genom oss beställa allt material som behövs till ditt projekt. Det är enkelt och bekvämt. Du väljer ut och vi tar med oss materialet när det är dags att sätta igång arbetet. Du behöver inte själv lägga tid på transporter eller tidskrävande logistik. Det löser vi.
​​​​​​​

Vad kostar det att platt – och stenlägga?

Alla jobb är unika och det är svårt att ge någon generell kostnad. Tänk på att vid all stenläggning eller plattläggning så är grundarbetet oerhört viktigt för slutresultatet. Med kvalitet hela vägen får du en trädgårdsgång eller en garageuppfart som inte sätter sig eller släpper upp ogräs. Satsa därför på kvalitet och gör en budget som ger utrymme för ett snyggt och hållfast resultat. Av oss får du alltid en tydlig offert med alla priser och material specificerat. Har du möjlighet att använda ROT-avdrag för arbetskostnaden hjälper vi dig med all administration kring detta. Kontrollera dock så att du har möjligt att ansöka om detta innan projektet drar igång. Skatteverket ​​​​​​​har all information.
Lantz Anläggning hjälper dig när du vill plattsätta en uppfart eller skapa en vackrare företagsentré.

Kontakta oss nedan eller mejla till:
info@lantzanlaggning.se