Stödmurar

Med en stödmur använder du all yta din tomt har. Dessutom bryter den av landskapet och ger vackra blickfång i både trädgård och i mer offentliga utemiljöer. Ta hjälp när du anlägger en stödmur så säkrar du upp att dränering och grundarbetet blir lika bra som själva muren. Vi på Lantz Anläggning hjälper dig gärna.

Slopa slänten med en vacker stödmur

Oavsett om du har en stor eller liten tomt tar slänter stort utrymme utan att kanske bjuda på så konstruktiv yta. Med en stödmur kan du skapa mer användbara utrymmen och se till att din tomt blir mer levande och inbjudande. Stödmurar hjälper dig helt enkelt att utnyttja ytor bättre. Dessutom blir det vackrare med dem. Vi hjälper dig med både förarbete, dränering och uppbyggnad av olika sorters stödmurar.

För dig som vill ha mycket naturkänsla är natursten ett bra val och för företag som vill bygga upp en snygg entré- och parkeringsmiljö eller utomhusmiljö kan en betongmur, L-stöd eller gabionmur passa alldeles utmärkt. Av oss får du hjälp hela vägen, och vi bistår gärna med goda idéer och tankar om vad som kan passa just din trädgård eller utemiljö. Med erfarenhet, skickliga kollegor och medarbetare med kunskap både inom trender och föreskriftersamt en modern maskinpark får din trädgård det uttryck du letar efter.

L-stöd eller naturstensmur – få rätt stödmur av oss

Det finns en rad olika alternativ när du vill bygga en stödmur. Vad som passar är en fråga om hur din tomt ser ut, men också så klart tycke och smak samt tillgänglig budget. Här kan du läsa mer om de olika alternativen:

L-stöd
L-stödet ger dig en stabil och tålig mur. Det här är en konstruktion som är lätt att montera och håller över tid.
 
Betongmur/gjuten mur
Med en betongmur får du en slät mur och en slät yta. En betongmur gjuts betong. Det finns olika typer av betong men för betongmurar är grovbetong vanligast.
 
Gabionmur
Gabionmuren är en enkel med stark konstruktion där gabionen blir en form för muren som sedan fylls med mindre eller större stenar. Gabionen är oftast i galvaniserad stål och står emot väder och vind extremt bra.
 
Murad mur

Det går alldeles utmärkt att mura upp en stödmur med hjälp av leccablock som sedan putsas med puts. Det ger en klassisk och lantlig känsla.
 
Naturstensmur
En stödmur av natursten är ett vackert alternativ för dig som vill lyfta naturkänslan på tomten. Det kräver en kunnig anläggare och kräver lite mer tid, men ger också ett resultat som är värt det.

Goda råd när du planerar din stödmur

  • Titta runt på nätet och i verkligheten för att se olika exempel på stödmurar så att du får en känsla för vad som kan blir ett snyggt och hållfast alternativ för dig.
  • Gör en budget som passar din plånbok och tänk långsiktigt.
  • Se till att stödmuren smälter in på ett bra sätt i omgivningen.
  • Säkerställ så att stödmuren verkligen blir en maximering av tomten. Fråga gärna oss om råd!
  • Var noga med att dränering vid stödmuren, så att den inte drar åt sig fukt och att jorden runt muren luckras upp och flyttar sig. Dräneringen är viktigast på murens baksida och ovansida.
Få hjälp att anlägga en stödmur! Vad passar din trädgård bäst? L-stöd, natursten eller betongmur?

Kontakta oss genom att skicka ett meddelande eller mejla direkt:
info@lantzanlaggning.se